BioNTech CEO’su Uğur Şahin Aşı Hakkında Konuştu: “Endişeliyiz”

BioNTech aşısı bağışıklık

BioNTech CEO’su Uğur Şahin bazı açıklamalara yer verdi. Bu açıklamalar birçok kişiyi tedirgin edebilecek boyutta. Peki konuşmasında nelere yer verdi. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.

Küresel çapta yaklaşık olarak 114 milyon civarında insan koronavirüse yakalandı. Ayrıca 2,5 milyon insan bu virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Tüm bunlar aslında virüsü çok fazla hafife aldığımızı gösteriyor. Hem vaka sayılarının gün geçtikçe artması hem de ölüm sayılarının yükselmesi bunun en büyük göstergesi.

Ortaya çıkan korkutucu tablo aynı zamanda aşıları kesinlikle zorunlu hale getiriyor. Eğer aşılar yapılmazsa bu tablo çok daha vahim bir hala doğru yol alacak. Aşılama çalışmaları ve mutasyona uğramış virüsler ise bir diğer endişe kaynağı. BioNTech CEO’su Şahin bu konu hakkında bazı önemli değerlendirmelerde bulundu.

BioNTech CEO’su Uğur Şahin yeni açıklamalar

BioNTech şirketi bildiğiniz üzere bu virüs ile yapılan mücadelede en sağlam sonuçları ortaya çıkarıyor. Özellikle de Avrupa Birliği tarafından bu aşılara patent verilmesi işin en önemli boyutu. Küresel çapta etki oranı yaklaşık olarak yüzde 90 civarında. Bu gerçekten de son derece iyi bir rakam.

BioNTech CEO'su Uğur Şahin

Öte taraftan aşının etkisi ile birlikte bazı endişeler mevcut. BioNTech CEO’su Uğur Şahin, “İlk endişemiz, İngiltere’de ortaya çıkan ve daha hızla yayılan yeni tür gibi virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek bir endişe” ifadelerine yer verdi. Bu bile aslında durumun ne kadar zor olduğunu ortaya koyuyor.

Küçük çocuklar için aşı çalışmaları yapılıyor

Pandemiye karşı kullanılan aşı ne yazık ki henüz çocuklar üzerinde pek denenmedi. 5 ile 11 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde denemeler yapıldıktan sonra her şey yavaş yavaş daha da netleşecek. Şu anda birçok aşı şirketi çocuklar için yeni virüs önleyici türler üretmeye çalışıyor. Ancak küçük çocukların henüz ne tür tepkiler verdiği bilinmiyor.

BioNTech CEO’su Uğur Şahin tarafından da dile getirildiği üzere aşılama çalışmalarında mutasyon tehlikesi henüz devam ediyor.

İlgili Haberler:

>> Uzaktan çalışma kalıcı hale gelmeli, gelmezse işletmelerin vay haline

>> Koronavirüste Güneydoğu Anadolu Mucizesi: Salgından Nasıl Kurtuldular!