Koronavirüs Aşısına Karşı Olanların Oranı Şaşkınlık Yarattı: Bu Kadarı Beklenmiyordu

Aşı pasaportu çiplerle

Türkiye’de koronavirüs aşısına karşı olanların oranı genellikle düşük olarak görülüyor. Bu nedenle çok fazla tehlikeli bir durum olarak değerlendirilmiyor. Ancak ortaya çıkan bazı veriler aslında durumun tahmin edilenden daha kötü olduğunu gösterdi.

Küresel çapta devam eden pandemi süreci herkesi zorluyor. Ekonomi alanından eğitim kategorisine kadar neredeyse herkes çok zor zamanlardan geçiyor. Bu tür salgınları atlatabilmenin en önemli yollarından birisi de hiç şüphesiz aşı olmak. Toplumsal bağışıklığı kazanmak istiyorsak aşı olmak zorundayız

Yapılan yeni bir çalışma “Türkiye geneli koronavirüs aşısına toplumsal bakış” başlığı taşıyordu. Yaklaşık olarak 5700 katılımcı ile birlikte araştırma gerçekleştirildi. Ayrıca bu katılımcılar 67 farklı şehirden katılıyordu. Sonuçlara göre katılımcıların yüzde 14 gibi bir bölümü aşıların hiçbir işe yaramadığını düşünüyor.

Koronavirüs aşısına karşı olanların sayısı beklenenden fazla

Türkiye’deki toplumsal bağışıklık oranı hiçbir zaman yüzde 86 üstüne çıkamayacak. Anket sonuçları bunu net bir şekilde gösterdi. Ayrıca yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki önemli bir kesim bu virüsün hayatımızı tehdit edecek kadar önemli olmadığını düşünüyor. Sadece bu bile trajik sonuçlara neden olabiliyor.

koronavirüs aşısına karşı olanların

Ankete katılan kişilerin yüzde 24 gibi bir bölümde Covid-19 kısıtlamalarını doğru bulmuyor. Onlara göre bu kısıtlamalar faydalı değil. Türkiye genelinde kısıtlamalara karşı genel bir olumsuz görüş var. Ayrıca birçok kişi Covid-19 nedeniyle herhangi bir tehlikeli durumun olmadığını düşünüyor.

Aşılar konusunda yeni raporlar ortaya çıktı

Araştırmaya katılanların yüzde 50 gibi bir bölümü Sinovac aşısını geleneksel yöntemlerle üretildiği için daha güvenli buluyor. Onlara göre bu aşı eski yöntemle üretildiği için ciddi bir tehlikeye sahip değil. Yine katılımcıların yüzde 30 gibi bir bölümünü bu aşıların test sürecinin yeterli olmadığını düşünüyor.

BioNTech aşısına güven biraz daha düşük. Toplum geneline bakıldığındaysa çoğu zaman bu aşının daha fazla kullanıldığı görülüyor. Aslında bu durum araştırmanın bir diğer ilginç sonucuydu. Araştırmaya katılan kişilerin bir kısmı mRNA yöntemini güvenli bulmuyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Haberler:

>> Siri Koronavirüs Olup Olmadığınızı Söyleyecek: Yepyeni Bir Özellik Geliyor

>> Koronavirüs Erken Doğuma Neden Olabiliyor: Kötü Haberler Ardı Ardına Geldi