10.000 Lirayı Aşan Kripto Para İşlemleri MASAK’a Bildirilecek

Lütfi Elvan 10 bin lirayı aşan kripto para işlemlerinin inceleneceğini söyledi

Ülkemizde faaliyet gösteren kripto para borsalarının bazılarının kapanması sonrası 10.000 lirayı aşan işlemler için düzenleme geldi. Konu ile ilgili açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, CNN Türk’ün yayınına konuk oldu. Kısacası Elvan, kripto para piyasalarına getirilen düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Açıklamasında Elvan, kara para aklama düzenlemeleri kapsamında 10.000 lirayı aşan işlemlerde borsaların işlemleri bildireceğini söyledi.

Kripto para borsalarında yaşanan beklenmedik kapanmalar üzerine hükümet piyasaları düzenlemek için adımlar atıyor. Ayrıca, hatırlayacağınız üzere bu olaylar borsa sahiplerinin kaçmasına kadar büyük olaylara sahne oldu. Sonuçta bu olumsuzlukların tekrar etmemesi için Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavacıoğlu, kripto para düzenlemelerinin yolda olduğunu açıkladı. Kavacıoğlu, kripto paraların yasaklanması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını da söyledi. En çok kazandıran kripto

1 Mayıs itibariyle ülkemizde kripto para platformları kara para aklama düzenlemelerine tabi hale geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ise yaptığı açıklamada acele kararlar alınmayacağını söyledi. Konu ile ilgili kararların dikkatlice düşünülerek uygulanması gerektiğini dile getirdi.

 

Lütfi Elvan 10 bin lirayı aşan kripto para işlemlerinin inceleneceğini söyledi

Bakan Lütfi Elvan konuyla ilgili denetleme yetkisinin Mali Suçları Araştırma Kuruluna (MASAK) verildiğini söyledi. Sonuçta yetkili bir kurum altında denetlemeye giren konu hakkında bir rehber hazırlandığını dile getirdi:

“Bu platformların uyması gereken kuralları belirledik. Uymadıkları halde nasıl bir yaptırımla, ne kadarlık bir cezayla karşı karşıya kalacaklarını ortaya koyduk. Bu platformlar mutlaka alım satım işlemleri yapanların bilgilerini MASAK ile paylaşacak. MASAK’ın her türlü, bu platformlar üzerinde denetim yetkisi var. Bu platformları, şüpheli alım satım işlemi yapan müşterilerini bildirmeleri ile yükümlü kıldık. 10 bin liranın üzerinde işlem yapanları MASAK’a bildirme zorunluluğu getirdik” 

Kripto para hırsızlığı

Geçtiğimiz Mart ayına kadar ülkemizde kripto paralarla ilgili neredeyse hiçbir düzenleme yoktu diyebiliriz. Bununla birlikte ülkemizdeki yatırımcılar başta Bitcoin olmak üzere kripto para birimlerine büyük ilgi gösteriyor.

Ancak geçtiğimiz Nisan ayında kripto para birimleri üzerine yapılan işlemler hakkında düzenlemeler başladı. Bunu takip eden süreçte Thodex ve Vebitcoin gibi platformlar bir anda devre dışı kaldı. Bununla birlikte bu platformlarla işlem yapan kullanıcılar büyük mağduriyet yaşadı. Sonuçta bu durum hükümeti daha hızlı kararlar almaya itti.

Diğer haberler:

>> Elon Musk Sayesinde Milyoner Olabilirsiniz: Evet Bu Mümkün!

>> Yerli dijital asistan Selim kelime tanımada yüzde 97 başarıya ulaştı