Hyundai Apple Otomobil Söylentilerini Reddetti

Apple Hyundai ya da farklı bir marka ile otomobil yapma konusunda ser verip sır vermiyor

Son zamanlarda gündemi meşgul eden Hyundai ortaklı bir Apple otomobil hakkındaki söylentiler vardı. Ancak bu beklenti hakkında konuşan Güney Koreli otomobil devi bu ihtimali reddetti.

Haftalar süren söylentilerden sonra Hyundai ve Kia, Apple otomobili üretecekleri ihtimalini yok saydı. Bu aracın elektrikli ve otonom sürüşe sahip olması tahmini vardı. Otomobil devi bu görüşmelerin bittiğini açıkladı. Tabii ki bu durumun gelecekte tekrar gerçek olma şansı var.

Bununla birlikte Hyundai geçtiğimiz ay konu ile ilgili bir açıklaması vardı. Açıklamada, Apple’ın akıl karıştırıcı bir şekilde geri adım attığı iması vardı. Otomobil üreticisi farklı partnerlerle otonom elektrikli araç görüşmeleri yaptıklarını ve bir seçimde bulunmadıklarını söyledi. Basın yorumları bunun Apple’ın görüşmeleri duraklattığı anlamına geldiğini yorumladılar.

Hatta Apple’ın konu ile ilgili farklı firmalarla da görüştüğü tahmin edildi. Ancak bu firmaların hangileri olduğu henüz bilinmiyor. Kısacası Hyundai anlaşmasının durdurulması teknoloji şirketinin farklı bir firmayla anlaşmaya yakın olduğunu da tahminlerimiz arasına sokuyor. Apple’ın üst seviye bir araç yapmak istediği sanılıyor. Tüketici elektroniğinde yakaladığı başarılı yöntemleri otomobil endüstrisinde de kullanma amacındalar.

Apple otomobil direksiyonu

Apple Hyundai ya da farklı bir marka ile otomobil yapma konusunda ser verip sır vermiyor

Oysa Apple’a bu konu hakkında sorular yöneldiğinde firma açıklama yapmayı reddediyor. Hyundai ve Apple muhtemel ortaklığı konusunda birçok aksaklık var. İlk olarak Hyundai ve Kia içinde Apple ortaklığının bu markalardan hangisiyle olacağı konusunda anlaşmazlık olduğu iddiası var. Görüşmeler eğer yeniden başlarsa Kia’nın Gürcistan fabrikasının Apple üretim merkezi istediği iddiası var.

Ünlü Apple analisti Ming-chi Kuo, şirketin Hyundai üretimi E-GMP platformunu ilk elektrikli araçları için kullanacağını söylüyor. Apple’ın isteği Kia’nın bu üretimi Amerika Birleşik Devletleri’nde yapması. Eğer böyle olursa analist aracın en erken 2025’te geleceğini söyledi. Apple ve Hyundai arasındaki görüşmeler ne durumda bilmiyoruz ancak resmi açıklamanın çok ileride olduğunu tahmin ediyoruz. Apple’ın ayrıca lojistik ve satış gibi birçok sorunu daha var. Küçük ürünler satmaya alışmış firmanın otomobilini tanıtmadan önce bu konular üzerine de çalışması gerekiyor.

Diğer haberler:

>> Ağır Otomobiller Kazalarda Riski Artırıyor

>> Yeni Tesla Roadster Tanıtım Tarihi 2022’ye Ertelendi