Almanya Facebook Kullanan Hükümet Birimlerine Hesaplarınızı Silin Dedi

Bu talep sonrası Facebook için Almanya sayfalarının yeri merak konusu oldu

Almanya yıl sonuna kadar resmi kurumların Facebook hesaplarını kapatmasını istiyor. Özetle hükümet tarafından paylaşılan bir mektupta Facebook’un yasaları karşılayamadığı yer aldı.

Avrupa’nın dev ekonomilerinden Almanya, hükümet organizasyonlarından yıl sonuna kadar Facebook hesaplarını kapatmalarını istedi. Bu talep ülkenin veri koruma komisyonunun sosyal medya devi hakkındaki tespitleri sonucunda geldi. Kısacası Facebook, Alman ve Avrupa’daki gizlilik yasalarına uymayı henüz başarmış değil. Sonuçta bu da Almanya’nın konu hakkındaki bu aksiyonuna sebep verdi.

Yayınlanan bir mektupla komisyon üyesi Ulrich Kelber Facebook’a ciddi eleştiriler getirdi. Kelber bu ayın başında devlet daire ve kurumlarına yazdığı mektupta Facebook’un gereklilikleri karşılamada yetersiz olduğunu kaydetti. Kelber’e göre Facebook, hükümet sayfalarının yasalara uygun şekilde idaresini sağlayacak hiçbir yol sunmadı.

Bununla birlikte Kelber bir takım farklı sosyal medya uygulamaları hakkında da uyarılar yaptı. Sesli sohbet uygulaması Clubhouse, video paylaşım uygulaması TikTok ve Facebook’a ait Instagram da hedefteydi. Kelber bu uygulamanın da benzer sıkıntılara sahip olduğunu belirtti. Komisyon üyesi son olarak resmi kurumların bu servisleri kullanmayı durdurmasını önerdi.

Bu talep sonrası Facebook için Almanya sayfalarının yeri merak konusu oldu

Alman hükümetinin resmi Facebook sayfası milyon kişiyi aşan sayıda takipçiye sahip. Ayrıca bu platformun hükümetin halk ile arasındaki iletişim için günden güne nasıl önemli hale geldiğini de biliyoruz. Lakin Kelber, bu kişisel veri politikalarıyla bu sayfaların sağlıklı olmasının mümkün olmadığını düşünüyor.

Açıklamaya göre komisyon üyesi takipçilerin verilerini Amerika Birleşik Devletleri ile paylaşmadan bir sistemin mümkün olmadığı görüşünde. Avrupa Birliği yasalarına bakarsak bunun uygun olmadığını görüyoruz. AB’ye göre kişisel veriler bölge dışına ancak ve ancak benzer katılıktaki güvenlik sağlandığında çıkacaktır. Ne var ki birlik, Amerika Birleşik Devletleri’ni güvenli bir bölge olarak saymıyor.

Alman hükümeti basın ofisi bu konuda Facebook’tan ek güvenlik talep etti. Ve fakat ABD merkezli şirket bu talepleri karşılamakta yetersiz kaldı. Kelber sayfa yürüten kurumlara şu sözlerle seslendi:

“Kişisel verilerin korunmasının devam eden ihlal göz önüne alındığında, boşa bekleyecek zaman yok. Eğer bir hayran sayfanız varsa, yıl sonuna kadar kapatmanızı şiddetle tavsiye ederim.”

Diğer haberler:

>> Türkiye’ye Uçuşlar İptal Edildi: İşte Pandemi Nedeniyle Uçuşların Durdurulduğu Ülkeler

>> I Am Zlatan Fragmanı Yayınlandı: Ibrahimovic’in Hayatı Film Oluyor (Video)