Kripto Para Madencileri Çok Tedirgin: ABD Yasak Getirebilir

Bu kriptolar 60 kat

Kripto para madencileri bu aralar fazlasıyla tehlikede. ABD tarafından alınabilecek olumsuz kararlar nedeniyle madencilik işleri askıya alınabilir.

Bütün dijital varlıklar çok hızlı bir şekilde popülerleşmeye devam ederken bazı kötü haberler gelmeye devam ediyor. Kripto para her ne kadar gizlilik ve kolay kullanım açısından avantaj yaratsa bile yine de kimi çevreler tarafından tehlikeli olarak görülüyor. Bu tehlikesi sadece finansal alanda değil.

Günümüzün en önemli problemleri arasında hiç şüphesiz enerji ilk sıralarda yer alıyor. Kripto para birimleri ile ilgili madencilik faaliyetleri yapılırken ne yazık ki yüksek oranda enerji harcanıyor. Tüm bu harcanan enerji nedeniyle doğa kirlenebiliyor. Amerika Birleşik Devletleri işte tam olarak bu noktada devreye giriyor.

Kripto para madencileri risk altında

Yüksek enerji ve işlem gücü nedeniyle Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para biriminin madencilik faaliyeti yoğun eleştiri altında. ABD kongre üyeleri bu durumun araştırılmasını istiyor. Yüksek enerji ve işlem gücü sebebiyle proof-of-work yöntemi biraz fazla enerji harcıyor.

Kripto para madencileri

Karbon ayak izini arttıran bu yöntem yavaş yavaş değişiyor. Fakat ABD kongre üyeleri bu değişimi çok yavaş buluyor. Konu ile ilgili ABD çevre koruma ajansı bazı açıklamalar yaptı. Kripto para madenciliği ile ilgili geniş bir denetlemenin gerektiği ifade edildi. Ülke genelinde kripto para birimi tesislerinin denetlenmesinin şart olduğu söylendi.

Bankacılık sisteminden daha fazla enerji harcıyor

Bitcoin ve dijital varlıklar dünyanın en önemli icatları içerisinde yer alıyor. Paranın yeniden icadı olarak öne çıkan Bitcoin şu sıralar ne yazık ki madencilik faaliyetleri nedeniyle yoğun baskı altında. Eğer daha çevreci bir yöntem izlenmezse madencilik faaliyetleri yasaklı hale gelebilir.

Hatırlayacağınız üzere Çin kendi ülkesinde yapılan madencilik faaliyetlerini yasaklamıştı. Benzer bir gelişmenin ABD içerisinde yaşanması dijital varlıkların çok sert bir şekilde çakılmasına neden olabilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Haberler:

>> Binance BNB Yakarak Kendi Kripto Parasına Büyük Destek Verdi

>> Kripto Para Piyasalarında Yeni Gelişmeler Yaşandı: İşte Öne Çıkanlar