The Callisto Protocol İnceleme Puanları Geldi! Beklenildiği Kadar İyi Değil mi?

The Callisto Protocol, uzun süredir merakla beklenen bir hayatta kalma korku oyunuydu. PC ve konsollar için hazırlanan yapım, Striking Distance Studios önderliğinde hazırlandı. Bu stüdyonun ismini daha önce duymamış olabilirsiniz, zira yeni bir marka. Ama ekipteki tecrübeli isimlere bir örnek vermek gerekirsek, Glen Schofield’tan söz edebiliriz. Bu oyunda “Yönetmen” koltuğunda oturan Schofield, geçmişte Dead Space gibi başarılı bir hayatta kalma korku serisinin ortaya çıkmasını sağlayan isimlerdendi.

Unreal Engine 4 ile hazırlanan The Callisto Protocol, yayımlanan her videosuyla oyuncularda büyük heyecan uyandırmayı başardı. Hatta kısa bir süreliğine, Steam’de 92 TL gibi uygun bir fiyatla ön siparişe açılmıştı. Bu belki kasıtlı bir hamle, belki de bir hataydı, ama bu fiyatı gören pek çok yerli oyuncu da ön siparişi basmayı ihmal etmedi. Şu an mı? Bugün itibarıyla resmen satışa sunulan The Callisto Protocol’un satış fiyatı 499 TL. Tabii bu, standart versiyon için. Eğer Deluxe Edition’ı almak isterseniz, 669 TL ödemeniz gerekli.

Peki oyunun ilk yorumları, ilk inceleme puanları nasıl? Steam’deki oyuncu incelemelerine göz attığımızda, “an itibarıyla” oyunun büyük oranda beğenilmediğini görüyoruz. 1500’den fazla inceleme hazırlanmış ve bunların büyük kısmı “olumsuz” yorumlar içeriyor. Ortak bir kanı olarak, oyunun optimizasyon tarafında ciddi sorunları olduğu ve sıklıkla çökmeler yaşadığı belirtiliyor. Peki ya önemli video oyun yayınlarının inceleme puanları nasıl?

The Callisto Protocol İnceleme Puanları Geldi! Beklenildiği Kadar İyi Değil mi?

İşte The Callisto Protocol inceleme puanları:

Metacritic‘teki bilgilere göre oyunun Xbox Series X inceleme puan ortalaması 75, PC inceleme puan ortalaması 76 ve PlayStation 5 inceleme puan ortalaması da 75.

Windows Central – 90
PCGamesN – 90
Shacknews – 80
IGN Spain – 80
PCGamer – 79
JeuxVideo -75
IGN – 70
Comicbook – 60
GamesRadar – 60
Game Informer – 60
Screen Rant – 50
Gamespot – 50

The Callisto Protocol için gerekli minimum PC sistem gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 10/11
İşlemci: Intel Core i5-8400 ya da AMD Ryzen 5 2600
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 ya da AMD Radeon RX 580
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 75 GB kullanılabilir alan.

Tavsiye edilen PC sistem gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 10/11
İşlemci: Intel Core i7-8700 ya da AMD Ryzen 5 3600
Bellek: 16 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070 ya da AMD Radeon RX 5700
DirectX: Sürüm 12
Depolama: 75 GB kullanılabilir alan
İlave Notlar: SSD depolama tavsiye ediliyor.

İlgili Haberler

>> En Yaygın Zararlı Dosya Türü Bakın Hangisi…