Türkiye’ye Yeni Aşılar Ne Zaman Gelecek: Tarih Belli Oldu!

BioNTech aşısı bağışıklık

Herkesin salgından korunabilmesi için Türkiye’ye yeni aşılar gelmeye başlıyor. Sinovac’ın koronavirüs aşısı CoronaVac için geri sayım başladı. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Birçok kişinin salgından korunmak için sosyal mesafeye ve maske takmaya dikkat ettiği görülse bile yeterli değil. Bulaşıcılık oranı sürekli artan virüsten korunmanın en etkili yollarından bir tanesi de aşılanmak.

Şu anda herkesin bir aşı sırası var ve sıra bozulmamaya çalışılıyor. Bugüne kadar 3 milyon doz aşı yapıldı. Kısa bir süre içerisinde 10 milyon doz daha aşının gelmesi bekleniyor. Bu sayede aşılanan kişi sayısında çok ciddi bir ilerleme kaydedilecek. Peki aşılar ne zaman geliyor?

Türkiye’ye yeni aşılar için tarih verildi

Çİn’den gelecek olan ve beraberinde birçok tartışmaya da neden olan aşı için geri sayım başladı. Devletin üst kademeleri aşının tarihi ile alakalı bazı ayrıntılara yer vermeye başladı. Bunlardan ilki de tarih ile ilgili oldu. Buna göre aşıların 24 Ocak 2021 tarihinde Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.

Türkiye’ye yeni aşılar
Bugüne kadar aşı olanların sayısı 1 milyon 198 bin 900 rakamını geçti bile. Böylesine yüksek seviyelere ulaşmayı kimse beklemiyordu. Yeni gelecek aşılarla birlikte bu rakamın daha da artması bekleniyor. Türkiye’ye yeni aşılar gönderecek olan Çinli şirket tüm testleri de tamamladı.

Koronavirüs aşısında nasıl bir sıra takip ediliyor?

Salgınla etkili bir mücadele sağlayabilmek için belirli bir sıra takip ediliyor. Öncelik şu anda 90 yaş ve üzerinde. Bu kişiler aşılandıktan sonra sağlık çalışanları ve diğer kişiler aşı hizmetlerinden yararlanacak. Sağlık çalışanlarının da önemli bir bölümü aşı oldu.

  • 50 ila 64 yaş aralığında yer alanlar.
  • Kronik hastalığı olanlar.
  • Akciğerlerinde kronik veya başka bazı problemler ile karşılaşanlar.
  • Organ yetmezliği veya diğer başka iç hastalıklarına sahip olanlar.
  • Herhangi bir kronik ya da benzer hastalığı olmayan tüm vatandaşlar.

Türkiye’ye yeni aşılar geldiğinde sıra bu şekilde ilerleyecek. Peki sıra size geldiğinde aşı olmayı düşünüyor musunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Koronavirüs Aşısı Dolandırıcıların Yeni Hedefi Oldu: İşte Kullanılan Akılalmaz Yöntem!

>> Koronavirüs Aşısı Ölümlere Sebep Oluyor Mu? Kötü Haberler Geliyor!