Çin Kripto Para Yasakları Konusunda Çıldırdı: İyice Gözü Döndü

Kripto paralarda madencilik

Çin kripto para yasakları konusunda çok çılgın tedbirler almaya çalışıyor. Bu tedbirler her ne kadar kripto para yatırımcılarını durdurmasa bile yine de bir endişe yaratıyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte göz atalım.

Dünyanın en yoğun nüfusuna sahip olan Çin her geçen gün ilginç kararlar ile gündeme gelmeyi başarıyor. Bugünlerde aldığı kripto para yasakları ile ilgili kararlar gündeme bomba gibi düşmeye devam ediyor. Ülkede hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda tüm kripto para madencilik faaliyetleri yasaklanmıştı.

Alınan bu yasak kararı ile birlikte Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para birimlerinde önemli ölçüde düşüş yaşandı. Bu durum elbette madencileri durdurmadı. ABD başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine göç ettiler. Fakat Çin yine de hiç durmadan madenciliği kendi topraklarından silmeye çalışıyor. Bu defa kripto para madenciliği yapan bilgisayarların ip adreslerini takip etti.

Çin kripto para yasakları iyice sertleşti

Çin tarafından alınan bir karar ile birlikte madenciler başka ülkelere göçmek zorunda kaldı. Özerk bölge kalkınma ve reform komisyonu direktörü Gong Mingzhu tarafından yapılan açıklamalara göre Çin Bölgesinin yüzde 87 gibi bir bölümü tamamen madencilerden arındırıldı.

Çin kripto para yasakları

5 yıllık kalkınma planlarına bile madenciliğin kaldırılmasını ekleyen çin çıldırmış gibi kripto paralara saldırıyor. Mesela İç Moğolistan Bölgesi’nde yer alan 49 kripto madenciliği operasyonu tamamen durduruldu. Ayrıca izleme altında olan 186 internet ağına ait tüm ip adresleri yasaklı hale getirildi.

Çin kripto paraları düşman gibi görüyor

ABD ile ticaret savaşlarına devam eden Çin kripto paraları adeta düşman gibi görüyor. Özellikle son dönemlerde aldığı kararlar bunu çok daha net bir şekilde gösteriyor. Hükümet kripto para faaliyetlerini tamamen ortadan kaldırdı.

Sadece madencilik değil aynı zamanda kripto paralarla alım ve satım işlemleri yapmak da yasaklı hale geldi. Peki sizce Çin tarafından kripto paralar ile ilgili alınan bu kararlar doğru mu?

İlgili Haberler:

>> BTT ve RACA Yükselecek Mi? Kripto Para Analistleri Açıkladı

>> Ethereum Direnç ve Destek Bölgeleri: Kripto Para Devi Alarm Veriyor