Google Asistan Sesimizi Tanıyacak: Şimdi Siri Düşünsün!

Google Asistan

Google Asistan güncellemesi ile artık sesimizi tanıyacak. Artık Google Asistan, Siri’ye en büyük rakip olarak görülecek. İşte detaylar.

Bildiğiniz üzere Google’ın Android platformunda kullanıcılara sunduğu Google Asista­n hizmeti, farklı özellikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Go­ogle Asistan için sunulan mırıldanarak şarkı bulma özelliği bir hayli ilgi görmüştü. Çünkü söz konusu özellik, Shazam gibi müzik bulma uygulamalarından daha farklı bir işleve sahip. Bu özellik sayesinde, aklınıza takılan herhangi bir şarkıyı, sesiniz kötü olsa dahi mırıldanarak bulabiliyorsunuz. En büyük rakibi Siri olarak görülen Google Asis­tan, her sene farklı özellikler ile karşımıza çıkıyor. Bu yıl ortaya çıkan söylenti ise, gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre yakında Google Asistan, kullanıcıları sesinden tanıyabilecek. Siri’nin en büyük artısı olarak görülen özelliğin, yakında Google Asistan’a da geliyor ollması önemli bir avantaj. İşte yakında, Google Asistan’ı kullanan tüm kullanıcılar için kullanılabilir hale gelecek yeni özellik hakkında tüm ayrıntılar.

Google Asistan Sesimizi Tanıyacak: Şimdi Siri Düşünsün!

Android için Google Asistan tarafında kapsamlı çalışmaların olduğunu biliyoruz. Goo­gle, Asistan tarafında yeni özellikleri kullanıcılarına kavuşturmak için önemli adımlar atıyor. Geçtiğimiz haftalarda Google Asistan’a ‘Kişiselleştirilmiş konuşma tanıma’ özelliğinin gelebileceğine dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Sonunda Google’ın, bu konu üzerinde çalışmalarda olduğu ortaya çıktı. Söz konusu belgelere göre Go­ogle Asistan, kullanıcıların sesini depolayacak ve analiz edecek. Bu sayede asistanı kullanmak için, yalnızca sizin sesinizin kullanılması mümkün hale gelecek. Bu da, Google Asistan’ın Siri ile rekabetinin daha da kızışacağı anlamına gelir.

Google Asistan

Bu özellik sayesinde kullanıcının sesi ve yaygın olarak kullanılan kelimeler asistana kaydedilecek. Google Asistan ise bu kelimeler ve sese aşina olacağından, kişinin sesini saklayacak ve analiz edecek. Bu sayede yanıt süresi hızlanacak ve doğruluk payı artıracaktır. Asistan, diğer kullanıcıların konuşma modelleri de özetlerini toplayıp analiz edecek. Bu sesler ise Google sunucularına erişecek.

İlgili Haberler

>> Akıllı Telefon Fiyatlarında Yeni Bir Artış Gelebilir: Korkulu Bekleyiş Başladı

>> Elon Musk Davalar İle Karşı Karşıya: Onu Şimdi Kimse Koruyamayacak