Galaxy A53 Modeli Büyük Hayal Kırıklığı Yarattı: Yapma Bunu Samsung

Samsung Galaxy A53 5G 

Galaxy A53 modeli ne yazık ki çok ciddi bir hayal kırıklığına neden oldu. Hadi gelin hem bunun sebebine hem de konuyla ilgili detaylara birlikte bakalım.

Türkiye gibi birçok ülkede satışa sunulan yeni Samsung modeli global olarak 450 dolar fiyata sahip. Türkiye’de ise cihazın ortalama olarak 9000 TL üzerinden satışa sunulduğunu görüyoruz. Dolar kurunun hızlı bir şekilde yükselmesinden önce Mart ile Mayıs ayları arasında son derece uygun fiyatlarla bu cihaz alınabiliyordu.

Genel olarak fiyat bakımından beğenilen bu akıllı telefon modeli performans açısından geri planda kaldı. İşte şirketi zor durumda bırakan esas detay burası oldu. Diğer modeller ile kıyaslandığında cihaz ne yazık ki yeterli bir performans sunamıyor. Böylece rakiplerine göre geri planda kalıyor.

Galaxy A53 modeli iyi performans gösteremiyor

Türkiye gibi ülkelerde genellikle uygun fiyatlı akıllı telefon modelleri daha fazla tercih ediliyor. Bu nedenle Samsung başta olmak üzere birçok şirket genelde fiyatı uygun olan akıllı telefon modellerine ağırlık veriyor. Ancak son zamanlarda işler biraz daha değişmeye başladı.

Galaxy A53 modeli

Kullanıcılar sadece fiyata değil aynı zamanda performansa da büyük bir önem gösteriyor. ABD başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde 450 dolar gibi bir fiyata satılan bu cihaz Türkiye’de 15.287 TL olacaktı. Cihazın daha uygun olarak 9000 TL üzerinden satışa sunulduğunu görüyoruz. Ancak performans olarak değerlendirildiğinde Xiaomi ve diğer markaların gerisinde kaldığını görüyoruz.

Samsung yeni modellerde sınıfta kalıyor

Uzun bir süredir Samsung ile ilgili devam eden bir eleştiri var. Birçok kişi şirketin eskisi kadar güçlü olmadığını söylüyor. Özellikle yeni akıllı telefon modellerinin beklentileri karşılamakta zorluk çektiği belirtiliyor. Galaxy A53 modeli hakkında beklentiler düştü.

Mesela Xiaomi Mi 12 Lite modeli bu akıllı telefon ile benzer fiyata sahip olmasına rağmen yüzde 70 oranında daha büyük bir hız sergiliyor. Eğer böyle devam ederse Samsung kullanıcıların tepkisi ile karşılaşmaya devam edecek.

İlgili Haberler:

>> Xiaomi 12S Ultra ve Samsung Galaxy S22 Ultra Karşılaştırması!

>> Samsung Galaxy S22 Yeni Renk Seçeneği İle Sevenlerini Heyecanlandırdı!