Kripto Para Borsaları Kullanıcı Bilgilerini Maliye Bakanlığı’na Verecek Mi? İşte Ortaya Çıkan Yeni Açıklamalar

ABD'li senatörler kripto para

Kripto para borsaları her zaman olduğu gibi yine gündemin tam ortasında yer alıyor. Maliye Bakanlığı bu borsalardan kullanıcıların kimlik bilgisini istemişti. Peki borsalar buna nasıl bir karşılık verecek?

Dünyanın en gizli platformları olarak bilinen kripto borsalar devletler ile bazen kötü duruma düşebiliyor. Hatta bazı ülkelerde bu tür borsaların yasaklandığı bile biliniyor. Mesela Rusya’da kripto para yatırımı yasak olarak biliniyor. ABD ve diğer benzer ülkelerde ise çeşitli yasalarla bu tür borsaların belirli bir zemine oturtulması isteniyor.

Genel olarak değerlendirildiğinde küresel çapta bir belirsizliğin olduğunu söyleyebiliriz. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu tür bir tartışmanın ortaya çıkmasına neden oldu. Türkiye’de 2021 yılında yürürlüğe gireceği ifade edilen dijital para yasası yeni bir sisteminin oluşturulmasına olanak sağlayacak. Konu ile ilgili Maliye Bakanlığı ilk adımı attı bile. Türkiye’deki kripto para borsalarından kullanıcı bilgilerini talep etti.

Kripto para işlemlerinin yapıldığı borsalar buna sıcak bakmıyor

Türkiye’de aktif olarak hizmet veren birkaç kripto para platformu yer alıyor. Buralarda al sat gibi işlemler yapılabiliyor. Kullanıcılar genellikle bu tür işlemler üzerinden belirli bir miktar kazanç elde ediyor. Maliye Bakanlığı ise işe farklı bir noktadan bakıyor onlara göre suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Kripto para borsaları

Tüm bu problemleri gündeme getiren Maliye Bakanlığı kripto para borsalarından kullanıcı bilgilerini talep etti. Bu kullanıcıların kimlik bilgileri ile birlikte aynı zamanda vergi numaraları istendi. Şu an için bu tür borsalar duruma hiç sıcak bakmıyor. Yapılan açıklamalarda devlete gerekli vergilerin verildiği ve bunun kullanıcılardan alındığı ifade edildi.

Maliye Bakanlığı kripto paraların peşine düşecek gibi görünüyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada mali suçları araştırma kurulu tarafından kripto para borsalarından kullanıcı verileri talep edildiği söylendi. Bu verilerin suç ve suçluları önleme amacıyla yapıldığını ifade ettiler. Kripto para borsaları ise şimdilik böyle bir şeyi kabul etmiyor.

Maliye Bakanlığı konuyla ilgili ısrarcı olmaya devam ederse bu tür borsalar kullanıcı bilgilerini verebilir. Konu ile ilgili açıklamalar geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.

İlgili Haberler:

>> Milyarder Elon Musk, Bitcoin ve Ethereum’dan Sonra Tüm Zamanların En Yüksek Fiyatına Yakın Kripto Para Dogecoin için SpaceX Planını Açıkladı

>> Uygulamalar Kripto Para Hırsızlığı Yapıyor: Bir Kullanıcı 17,1 Bitcoin Kaptırdı