Akıllı Telefon Kameraları Büyük Bir Probleme Dönüşebilir: Yeterli Değil

En iyi Android telefon

Akıllı telefon kameraları her geçen gün daha büyük bir öneme sahip oluyor. Ancak ortaya çıkan bazı detaylara göre aslında bu kameralar ciddi bir sorunun başlangıcı da olabilir. Hadi gelin merak edilen bütün detaylara birlikte göz atalım.

Akıllı telefon üreticileri her geçen gün yeni teknolojiler ekleyerek yoluna devam ediyor. Yayınlanan yeni bir rapora göre kameralar en önemli ekipmanlar içerisinde ilk sırada. Yani kullanıcılar genellikle akıllı telefonlara kameralar üzerinden puan veriyor. 2021 yılının 3. çeyreği göz önüne alındığında 48 MP ve üzerindeki çözünürlükte arka kameraya sahip telefonlarda yüzde 38.7 artış gerçekleşti.

Sadece bu rakamlar bile aslında kameraların akıllı telefonlar için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Orta segmentte çok iyi kamera performansı sunan telefonlar büyük oranda ön plana çıkıyor. Asıl problem akıllı kameraların tedarik edilmesi ile ilgili.

Akıllı telefon kameraları yeterli değil

Cep telefonlarının yüksek çözünürlükler sunması ile birlikte kullanıcıların yönelimi değişti. Artık cihaz alırken bu tür detaylara daha fazla önem gösteriliyor. Bu durum aynı zamanda tedarik sorunu ortaya çıkardı. Akıllı telefonların daha yüksek çözünürlüğe sahip kameralar ihtiyacı ne yazık ki yeteri düzeyde karşılanamıyor.

Akıllı telefon kameraları

Durum böyle olunca birçok kullanıcı akıllı telefon almak için uzun bir süre beklemek zorunda kalıyor. Özellikle amiral gemisi cihazları almak için aylarca beklemek zorunda kalanlar bile var. Profesyonel performans sunan ve 48 MP üzerinde olan bu tür cihazlar üretim krizine neden oluyor.

Uygun fiyatlı orta segmentler işin içine girecek

Şimdilik amiral gemisi ve orta segment olarak adlandırılan cihazlara üst düzey kameralar yerleştiriliyor. 200 ile 400 dolar arasında fiyatlanan akıllı telefonlar genelde yüksek çözünürlüklü kameralar tercih ediyor.

Yakında uygun fiyatlı orta segment olarak adlandırılan modellerde de benzer bir gelişme yaşanabilir. Peki siz akıllı telefonlarda ortaya çıkabilecek kamera tedarik sorunları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Xiaomi Android 12 Güncellemesi Ne Zaman Hangi Modellere Gelecek? İşte Cevabı…

>> Realme, ilk ekran altı kamera tasarımına sahip modeli üzerinde çalışıyor