Bilgisayar Korsanları Ünlü Siyasetçinin Hesabını Ele Geçirdi

hackerlar yapay zeka kullanmaya

Bilgisayar korsanları ünlü siyasetçinin hesabını ele geçirerek buradan bir paylaşım yaptı. Yaşanan gelişmeler ibretle takip edildi. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Siber saldırılarla bilgisayar korsanları devasa bir korku oluşturmaya çalışıyor. Özellikle Twitter platformuna yapılan saldırılar fazlasıyla gündeme gelmeyi başarıyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda büyük bir hacker grubu Twitter saldırılarına başlamıştı. Elon Musk’da dahil olmak üzere birçok kişinin hesabı ele geçirildi.

Bugünlerde benzer bir olay Hindistan’da yaşanıyor. Ülkenin başbakanı Narendra Modi talihsiz bir olayla karşılaştı. Twitter hesabı siber saldırganlar tarafından ele geçirildi. Hatta bu hesap üzerinden bir paylaşım bile yapıldı. Konuyla ilgili gerçekleşen ilk incelemelerde bunun Bitcoin yasasına karşı gerçekleştiği görülüyor.

Bilgisayar korsanları ünlü siyasetçinin hesabından paylaşım yaptı

Hindistan Başbakanı Modi, Twitter hesabından birçok takipçiye sahip. Yaklaşık olarak 70 milyondan fazla takipçiye sahip olması onun hesabını oldukça önemli bir konuma getiriyor. Twitter hesabını ele geçiren bilgisayar korsanları buradan bir paylaşım yaptı. Paylaşımda Hindistan’ın Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul ettiği söylendi.

Bilgisayar korsanları ünlü siyasetçinin

Paylaşımın devamına bakıldığında ülkenin 500 Bitcoin satın aldığı ve bunun herkese dağıtılacağı ifade edildi. Paylaşımın yapılmasının hemen ardından takipçiler bu hesabın ele geçirildiğini anladı. Fakat iş işten geçmişti. Konu Twitter yetkililerine bildirdi. Platform yetkilileri konuya hızlı bir şekilde müdahale etti.

Siyasetçiler bilgisayar korsanlarının hedefinde

Bugüne kadar birçok siyasetçinin hesabı ele geçirildi. Bilgisayar korsanları bu hesaplar üzerinden çeşitli girişimlerde bulunuyor. Mesela geçtiğimiz aylarda yine Hindistan Başbakanı siber saldırıya uğramıştı. Saldırının tam olarak nereden kaynaklandığı anlaşılamadı. Bilgisayar korsanları onun Twitter hesabını ele geçirdikten sonra sahte bir Covid-19 yardım fonuna bağış çağrısında bulunmuştu.

Buna benzer çok fazla gelişme yaşanıyor. Twitter özellikle siyasetçilerin hesaplarına daha fazla güvenlik önlemi almaya gayret gösteriyor. Ancak bilgisayar korsanlarını durdurmak elbette sanıldığı kadar kolay değil. Peki siz yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Hackerlar Bu Şifreleri Çok Seviyor: Türkiye’de En Sık Kullanılan Şifreler

>> Yemeksepeti Bilgisayar Korsanları Karşısında Çaresiz Kaldı: Yine Hacklendiler