iPhone 14 Fiyatı Belli Olmaya Başladı: Cüzdan Düşmanı Fiyat

iPhone 14 Pro RAM

iPhone 14 fiyatı yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Özellikle son dönemlerde birçok kişi yeni cihazın nasıl bir fiyata sahip olacağını merak ediyordu.

Dünyanın en büyük akıllı telefon devleri içerisinde yer alan Apple şu sıralar yeni cihazlarını piyasaya sunmak için bekliyor. iPhone 14 ailesi yaklaşık olarak 2 ay sonra kullanıcılarla buluşacak. Küresel ekonomik çalkantılar ve çip krizi gibi problemler nedeniyle cihazın ertelenme ihtimali ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre herhangi bir erteleme olmayacak. Fakat Apple yeni bir yol izliyor. Artık iPhone fiyatlarına kademeli olarak zam yapacak. iPhone 14 cihazları önceki nesle göre yaklaşık olarak 100 dolar daha yüksek bir fiyata sahip olacak.

iPhone 14 fiyatı endişe yaratıyor

Normal şartlarda 100 dolar gibi bir fiyat farkı çok yüksek olmayabilir. Ancak dolar kurunun Türkiye’de çok hızlı bir şekilde artış göstermesi nedeniyle büyük bir endişe havası hakim. Yani 100 dolarlık bir fiyat artışı bile Türkiye’de çok ciddi zamlara yol açabilir.

iPhone 14 fiyatı

iPhone fiyatlarında yaşanacak 100 dolarlık artış standart bir iPhone 13 128 GB modelini bile 22.500 TL seviyelerine kadar çıkaracak. iPhone 13 Pro Max modeli ise 41 bin 800 TL olacak. Böyle bir durumda iPhone 14 ile ilgili fiyat tahminleri yapmak pek zor değil. Pro modellerinde 2800 TL gibi fiyat farkları ortaya çıkacak.

iPhone 14 fiyatı 50 bin TL’yi aşabilir

Apple tarafından yapılan zamlar ile birlikte iPhone 14 cihazının 50 bin TL düzeyine kadar yükselme ihtimali ufukta görünüyor. Böyle bir durumda her bir cihaz adeta servet konumuna ulaşacak. Şimdilik 100 dolarlık fiyat farkı Türkiye’de 2000 TL olarak yansıyor.

Önümüzdeki haftalarda fiyatı biraz daha netleşecek. Peki siz Apple tarafından üretilecek olan bu yeni cihazın fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Haberler:

>> Apple Ürünleri Pahalı Diyenler Toplanın: Gerçekten Fiyatlar Abartılı Mı?

>> Apple Qualcomm Çiplerini Kullanmak Zorunda Kalacak: Qualcomm Sırıtmaya Başladı